Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην Β’ Κατηγορία

Μία μόλις αγωνιστική απέμεινε στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, με γνωστό τον πρωταθλητή του α’ ομίλου και “αγκαλιά” με τον τίτλο τον αντίστοιχο του β’ ομίλου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Στον α’ όμιλο, η Δάφνη Πατρών είναι από την προηγούμενη αγωνιστική και μαθηματικά η πρωταθλήτρια, ενώ στον β’ όμιλο ο Αστέρας Λεοντίου μόνο με “αυτοκτονία” μπορεί να χάσει τον τίτλο, αφού αγωνίζεται στην έδρα του με τον ουραγό Αίαντα Πατρών, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του, την άνοδο του στα “μεγάλα σαλόνια” της Α’ Κατηγορίας. Σε αντίθετη περίπτωση, Αχιλλέας Καμαρών και Ηρακλής Πατρών παραμονεύουν για απώλεια του Αστέρα Λεοντίου, σενάριο που πλέον φαντάζει αρκετά δύσκολο.

PLAY OFF ΑΝΟΔΟΥ

Στον α’ όμιλο έχουν ξεκαθαρίσει και οι 4 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Play Off για την άνοδο ακόμα μιας στην Α’ Κατηγορία, αφού Άτλας, Αστέρας Μιντιλογλίου, Λιμνοχώρι και Πυρσός θα συμμετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα 3 αγώνων μεταξύ τους, απομένοντας να δούμε απλά την τελική τους κατάταξη και τους βαθμούς bonus που θα ξεκινούν την διαδικασία.

Στον β’ όμιλο, όλα δείχνουν ότι οι σίγουρες ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Play Off θα είναι ο Αχιλλέας Καμαρών και ο Ηρακλής Πατρών (εφόσον μια από αυτές δεν είναι πρωταθλήτρια), ενώ η ΑΕ Πάτρα 2005 (44 βαθμοί), ΑΕ Αιγίου (43 βαθμοί) και Φοίνικας Ζήριας (42 βαθμοί), θα παίξουν για τις δύο εναπομείναντες θέσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕ Πάτρα 2005 και τον Φοίνικα Ζήριας, ενώ η ΑΕ Αιγίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την ΑΕ Αρόης.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Στον α’ όμιλο, όλα ξεκαθάρισαν όσον αφορά την απευθείας παραμονή στην κατηγορία, αφού Σταροχώρι, Δίας και Ίκαρος Λακκόπετρας, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους, κατέχοντας τις θέσεις 6, 7 & 8 αντίστοιχα.

Στον β’ όμιλο, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, αφού την απευθείας παραμονή έχει εξασφαλίσει μόνο ο Πανιώνιος/Αχιλλέας (38 βαθμοί) (+ τις τρείς ομάδες που προαναφέραμε (ΑΕ Πάτρα 2005, ΑΕ Αιγίου και Φοίνικας Ζήριας), οι οποίες παίζουν την τελευταία αγωνιστική την είσοδο τους ακόμα και στα μπαράζ ανόδου)

PLAY OUT ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Στον α’ όμιλο, έχουν ξεκαθαρίσει οι τρείς ομάδες που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ παραμονής και απλά μένει να δούμε την 4η που θα είναι μια εκ των Νεάπολης ή Κρίνου.

ΑΟ Τριταίας, Παναχαϊκός και Φαραϊκός είναι οι σίγουροι τρείς που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία. Απομένει να δούμε την 4η ομάδα, η οποία θα είναι μια εκ των Νεάπολη ή Κρίνου.

Η Νεάπολη έχει 17 βαθμούς και αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Άτλαντα Πατρών, ενώ ο Κρίνος έχει 14 βαθμούς και αγωνίζεται εντός έδρας με τον Δία Σαραβαλίου. Στην περίπτωση που ισοβαθμήσουν (ήττα Νεάπολης και νίκη Κρίνου), στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουμε δύο ισοπαλίες, άρα σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ, στην συνέχεια θα μετρήσουν οι διαφορές τερμάτων που θα έχουν συνολικά στο πρωτάθλημα με την λήξη της τελικής βαθμολογίας. Αν και εκεί ισοβαθμούν, πάμε με την καλύτερη επίθεση και κατόπιν με την καλύτερη άμυνα. Αν υπάρξει νέο σενάριο ισοβαθμίας σε όλα και εκεί, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ, για το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα Play Out. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ομάδες εκτός ότι έχουν αναδειχθεί μεταξύ τους ισόπαλες και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, βρίσκονται πολύ κοντά και στα συνολικά τέρματα στο πρωτάθλημα – Νεάπολη (24-67) & Κρίνος (26-67).

Στον β’ όμιλο, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, αφού σίγουροι σε αυτά είναι μόνο ο Αστέρας Τέμενης και η Άβυθος Αιγιαλείας.

Απόλλων Εγλυκάδας (37 βαθμούς – βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 8η θέση και στην απευθείας παραμονή), ΑΕ Αρόης (34 βαθμοί), Απόλλων Συνοικισμού (34 βαθμοί), παίζουν για την θέση της απευθείας “σωτηρίας”, μια εκ των οποίων θα την αποκτήσει και οι υπόλοιπες δύο θα αγωνιστούν στα Play Out. Την τελευταία αγωνιστική, ο Απόλλων Εγλυκάδας αγωνίζεται εντός έδρας με τον Ηρακλή Πατρών, η ΑΕ Αρόης εντός έδρας με την ΑΕ Αιγίου και ο Απόλλων Συνοικισμού εκτός έδρας με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα.

** Σε διπλή ισοβαθμία Απόλλων Εγλυκάδας-ΑΕ Αρόης (υπερτερεί η ΑΕ Αρόης)

** Σε διπλή ισοβαθμία Απόλλων Εγλυκάδας-Απόλλων Συνοικισμού (υπερτερεί ο Απόλλων Συνοικισμού)

** Σε τριπλή ισοβαθμία Απόλλων Εγλυκάδας-Απόλλων Συνοικισμού-ΑΕ Αρόης (υπερτερεί ο Απόλλων Συνοικισμού)

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στον α’ όμιλο, ο Ολυμπιακός Φίλων Ποδοσφαίρου έχει ήδη αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα αλλά και την κατηγορία και μένει να δούμε τι θα γίνει στο σενάριο Κρίνου-Νεάπολης.

Στον β’ όμιλο, έχουν ήδη υποβιβασθεί οι Πετεινοί και ο Αίας Πατρών.