“3000 οικογένειες ασχολούνται στη Γ΄ Εθνική μένουν στο σκοτάδι και περιμένουν να δουν αν και πότε θα παίξουν μπάλα”

Πηγή: liganews.gr

Στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” στο ραδιόφωνο του Ερμή στη Ζάκυνθο μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας του Εθνικού Σκουλικάδου Νεκτάριος Κολυβάς. Ο διοικητικός ηγέτης των κυανόλευκων που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία στον 9ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής τοποθετήθηκε για όλα αυτά που έχουν συμβεί στον χώρο του ποδοσφαίρου και δη της Γ΄ Εθνικής με το ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή να είναι κλειστό λόγω της Πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε σε απόδοση του ioniansports:

“Θα μιλήσω πρώτα από όλα σαν επιχειρηματίας, βρισκόμαστε σε μεγάλη οικονομική ύφεση, τα σημάδια της ύφεσης ακόμα δεν είναι ορατά, αλλά φοβάμαι πολύ ότι αν δεν το χειριστούν σωστά το όλο θέμα, τα θύματα της κρίσης θα είναι πολύ περισσότερα από ότι του Κορωνοϊου. Και είναι να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, καθώς θα πρέπει να κοιτάξουμε όλο αυτό που συμβαίνει τις επιπτώσεις θα έχει στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας αργότερα. Πάντως,  ζούμε ένα πόλεμο, όταν βγαίνει κάποιος έξω και βλέπει μια πόλη νεκρή. Εκεί όμως που υπάρχει ευθύνη είναι ότι εδώ το νησί της Ζακύνθου αντιμετωπίσθηκε πιο βάναυσα, καθώς το καλοκαίρι τα μαγαζιά μας τα κλείναμε από τις 12 το βράδυ με λίγα κρούσματα και τώρα που το νησί εδώ και έναν μήνα δεν έχει ούτε ένα κρούσμα είμαστε και πάλι σε καραντίνα.”

O πρόεδρος του Εθνικού Σκουλικάδου Νεκτάριος Κολυβάς με τον προπονητή Δημήτρη Νόλη

Πως αντιμετωπίζετε εσείς σαν πρόεδρος την κατάσταση με το κλείσιμο του ποδοσφαίρου;

“Κατ΄ εμέ δεν έπρεπε να διεξαχθεί- να αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Μας άφησαν να αρχίσουμε, ξοδέψαμε ένα σωρό χρήματα όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες, κάναμε το προγραμματισμό μας, χωρίς έσοδα βάλαμε το χέρι στην τσέπη. Αυτό είναι καταστροφή για όλα τα σωματεία, δεν γνωρίζω πόσες ομάδες αν θα ανοίξει το ποδόσφαιρο θα μπορέσουν να κατέβουν και πάλι να αγωνιστούν και φυσικά με τι ρόστερ θα κατέβουν να αγωνιστούν!  Εμείς σαν Εθνικός Σκουλικάδου κάναμε τον προγραμματισμό μας, πήραμε κάποιους παίκτες εκτός νησιού και εκτός Ελλάδας και το ερώτημα που τίθενται είναι,  αυτοί οι ξένοι παίκτες θα έρθουν και πάλι πίσω στην Ελλάδα ή θα προτιμήσουν να παίξουν μπάλα σε μια άλλη χώρα που το ποδόσφαιρο παίζεται κανονικά; Στο ρόστερ μας έχουμε 6 παίκτες εκτός Ελλάδας ας μας απαντήσει λοιπόν κάποιος ένα και εφόσον παίξουμε μπάλα στο τέλος του Γενάρη, αυτοί οι παίκτες θα έρθουν πάλι πίσω; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο. Άρα, αλλοιώνεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ξένους παίκτες και οι περισσότεροι εξ αυτών προφανώς θα βρουν άλλες ομάδες να παίξουν μπάλα.”

Έχετε κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια για το πότε θα αρχίσουν σε πρώτη φάση οι προπονήσεις;

“Κοιτάξτε, η διοργανώτρια όπως και οι υπόλοιποι φορείς μας χουν στο σκοτάδι. Έγινε για ένα μήνα το lockdown, έκλεισε το ποδόσφαιρο αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από την ΕΠΟ για το πως από εδώ και στο εξής θα κινηθούμε . 3000 οικογένειες ασχολούνται στη Γ΄ Εθνική μένουν στο σκοτάδι και περιμένουν να δουν αν και πότε θα παίξουν μπάλα. Μπορεί να είναι στα χαρτιά ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά επί της ουσίας είναι επαγγελματική καθώς σε μια ομάδα όλοι πληρώνονται  και κατά κάποιον τρόπο ζουν τις οικογένειες τους. Από τον ποδοσφαιριστή τους πρoπονητές έως και τον έφορο υλικού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χιλιάδες και είναι στην απαξίωση.”

Τι βλέπετε να γίνεται από εδώ και στο εξής;

“H εκτίμηση η δική είναι ότι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί από το τέλος του Γενάρη και φυσικά να δούμε ποιές θα είναι οι προϋποθέσεις που θα ξεκινήσει. Το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει αλλαγή της υφιστάμενης προκήρυξης, διότι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στις ημερομηνίες που έχει θέσει η διοργανώτρια. Και με την προϋπόθεση ότι θα χρειαστούν 20 ημέρες νέας προετοιμασίας.”

Πόσο θα επιβαρυνθεί επί πλέον ο προϋπολογισμός μιας ομάδας από την διακοπή;

Στην δική μας την ομάδα δεν θα αυξηθεί πάρα πολύ, διότι κάναμε μια συμφωνία με τους παίκτες ότι όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα παίρνουν χρήματα. Εξηγήσαμε στους παίκτες πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και αυτοί προς τιμήν τους το αποδέχτηκαν. Δεν γινόταν διαφορικά καθώς υπήρχε κίνδυνος να εκτροχιαστούμε οικονομικά, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον Σύλλογο. Η δική μας η ομάδα ήταν και λίγο άτυχη καθώς έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία από τις 15 Αυγούστου και  έχουμε δώσει μόνο 2 επίσημα παιχνίδια καθώς κάποια ματς δεν έγιναν λόγω κορωνοϊού (Διαγόρα και Διαβολίτσι). Από εκεί και πέρα να έχουμε όλοι υγεία και να δούμε πως θα προσπεράσουμε τον “ύφαλο” και να πάμε σε μια κανονικότητα. Θα πω και αυτό το τελευταίο. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είμαστε τρελοί”