5ο MEGA FOUR 4×4: Με 31 πληρώματα στο Πετροχώρι Αχαΐας

Η Λέσχη 4χ4 Πάτρας “SkartaEkato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4χ4 της ΕΠΑ διοργανώνει τον Αγώνα «5ο MEGAFOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ο Αγώνας «5ο MEGAFOUR 4Χ4 Πάτρας» προσμετρά στο προκηρυγμένο ΚύπελλοWildTerrain – MegaFour 4×4 για το 2024.

Ο πίνακας συμμετοχών «γέμισε» με 31 πληρώματα που συμπλήρωσαν και τις 5 κατηγορίες (ENTRY, ENTRYOPEN, WT-37, WT-40 και WT-OPEN)με το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό, αφού η Οργανωτική Επιτροπή έχει υποσχεθεί πως θα δημιουργήσει μία πίστα κατάλληλη για μεγάλες συγκινήσεις και όπως κάθε χρόνο θα έχει τις «ιδιαιτερότητές» της.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου το απόγευμα, θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας (στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου) από τις 15:00 έως τις 19:00, με την πανηγυρική εκκίνηση να πραγματοποιείται στις 21:00, στο ίδιο σημείο. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2024στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με την σημαία εκκίνησης να πέφτει στις 09:00.

Ο χώρος της παλιάς πίστας Motocrossπου θα φιλοξενήσει τον αγώνα, είναι πραγματικά ιδανικός, με την θέαση να είναι σχεδόν πλήρης από όλα τα σημεία των Ειδικών Διαδρομών. Τα εμπόδια που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι «έξυπνα», ώστε να αναδείξουν τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών, αλλά και τις ικανότητες πλοήγησης του συνοδηγού.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι πως φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει “JokerLap”, με ένα τμήμα της ειδικής διαδρομής με αρκετή δυσκολία, όπου τα πληρώματα θα πρέπει να περάσουν μία φορά σε κάθε ειδική διαδρομή, κάνοντας την επιλογή του «πότε» ιδιαίτερη «σπαζοκεφαλιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πίνακας Συμμετοχών είναι απαρτιζόμενος από σχεδόν όλα τα «μεγάλα» ονόματα του MegaFour, αλλά και τους περσινούς κυπελλούχους όλων των κατηγοριών.

Όπως πάντα η Λέσχη 4χ4 Πάτρας, θέτει τον οργανωτικό πήχη πολύ ψηλά, με τα δεδομένα να καταγράφουν την αυξητική τροχεία του θεσμού.

Χρυσός Χορηγός: ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ