Βασίλης Πλιάτσικας: «Στόχος η άνοδος, γι΄ αυτό ήρθα στην Πάτρα»

«Θέλω να είναι υγιής και η ομάδα να πετύχει την άνοδο. Ξεκινάμε με αυτό τον στόχο και για αυτό ήρθα στην Πάτρα». Με «δύο κουβέντες» ο Βασίλης Πλιάτσικας στη συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» τα είπε όλα για την Παναχαϊκή και την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση των «κοκκινόμαυρων».

-Είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς νέους παίκτες της ομάδας, είναι αυτό ένα θέμα;

«Θεωρώ ότι ο καθένας ξέρει το ρόλο του στην ομάδα. Σαφώς χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής αλλά δεν θεωρώ ότι είναι σοβαρό το θέμα για το πως θα βρεθούμε εντός αγωνιστικού χώρου. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε που ήρθαμε και τι πρέπει να γίνει».

-Εως πρόσφατα κανείς δεν γνώριζε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πολλές ομάδες πήγαιναν σχεδόν στα τυφλά, το σχόλιό σου;

«Είναι μία δύσκολη σεζόν και έχει τραβήξει πολύ. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν ξέραμε πότε θα αρχίσει η Super League 2. Αυτό μας είχε στεναχωρήσει αρκετά γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστά τον προγραμματισμό μας. Φανταστείτε ότι θα κάνουμε σχεδόν τρεις μήνες προετοιμασία και είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα. Βέβαια έχουμε ακόμη χρόνο για να δουλέψουμε και να φανούμε δυνατοί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

-Αποτελεί κίνητρο σε προσωπικό επίπεδο ότι η Παναχαϊκή λείπει από την μεγάλη Κατηγορία σχεδόν 20 χρόνια και θέλει φέτος να επιστρέψει;

«Σαφώς και για εμένα θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην καριέρα μου στη δεύτερη Κατηγορία. Γνωρίζω την κατάσταση και θέλω πραγματικά να βοηθήσω την ομάδα να δημιουργήσουμε κάτι καλό και ξεφύγει από το περιβάλλον που ήταν τα τελευταία χρόνια γιατί θεωρώ ότι και η πόλη της Πάτρας και ο κόσμος το αξίζουν. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος για να αποδεχτώ την πρόταση της Παναχαϊκής».

-Παρακολουθείς τι κάνουν οι άλλες ομάδες, ποιες θα είναι οι ανταγωνίστριες;

«Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ με έμπειρους παίκτες, όπως για παράδειγμα η Ξάνθη, ο Ιωνικός, τα Χανιά, αλλά και ο Λεβαδειακός, που θα είναι στους διεκδικητές. Θεωρώ ότι 4-5 ομάδες θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό θα κάνει το πρωτάθλημα ακόμη καλύτερο».

-Σε βλέπουμε να έχεις έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το ξεκίνημα της καριέρας σου αγωνιζόμενος πλέον στο κέντρο της άμυνας…

«Αυτή είναι η θέση μου τα τελευταία χρόνια, είναι χαρά μου να καθοδηγώ από τα μετόπισθεν τα νέα παιδιά και να έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα».