Με τρεις Πατρινούς στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα

Με τριπλή παρουσία από την Πάτρα αναχώρησε για την Τσενγκτού της νοτιοδυτικής Κίνας η ελληνική αποστολή, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα της FISU.

Ο λόγος για τον πατρινό προπονητή πόλο της ΝΕΠ Μάκη Λυκούδη, ο οποίος θα είναι τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας στη διοργάνωση της Κίνας, την προπονήτρια στίβου της Ολυμπιάδας Ντίνα Μπορνιβέλι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Βασιλείου, ο οποίος συμμετέχει στην Πανεπιστημιάδα ως τεχνικός διευθυντής της υδατοσφαίρισης.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ηγεσία της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ευχαριστεί την εταιρεία COSCO για τη χορηγία 25 αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο για τη βοήθεια στην έκδοση των εισιτηρίων. Παράλληλα, ευχαριστίες εκφράζονται και προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου οι ελληνικές ομάδες μας να πάρουν μέρος σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο γεγονός.

Αναλυτικά όλες οι συμμετοχές έχουν ως εξής:

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Λήδα Νάνου, Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης. Προπονητής: Τσόι Τζαεκιούν

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Αλκίνοος-Νίκος Γραικός, Σταύρος Γκίνης. Προπονητής: Θεόφιλος Λαλεχος

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Μαρία Δερβίση. Προπονητής: Ευθυμία Μπλέκα

ΣΤΙΒΟΣ: Δέσποινα-Αρετή Φιλιππίδου, Μαρία Κάσου, Ορέστης Ντουσάκης, Χρήστος-Παναγιώτης Ρούμτσιος. Προπονήτρια: Ντίνα Μπορνιβέλλι.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος, Αστέριος Νταλντογιαννης, Ιωάννα Σαχά, Δημήτρης Νέγρης. Προπονητής: Αναστάσιος Χατζηγεωργίου

ΠΟΛΟ: Εμμανουήλ Ανδρεάδης, Αχιλλέας Γραμματικός, Ιωάννης Κεχαλάρης, Κωνσταντίνος Μόκκας, Δημήτρης-Παναγιώτης Σγουρίδης, Δημήτρης Δήμου, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, Χαράλαμπος Τρούλος, Ευάγγελος Πουρος, Δημήτρης Κουρουβάνης, Νίκος Κουρουβάνης, Νίκος Παπασηφάκης, Νίκος Γαρδίκας, Νίκος Μητράκης, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Νίκος Κοπελιάδης. Προπονητης: Μάκης Λυκούδης

Την αποστολή ακολουθούν διοικητικά η Ελισάβετ Λουκαϊτου και ο γιατρός Ιωάννης Θεοφανόπουλος. Τη θέση του πατρινού διεθνή διαιτητή πόλο Ανδρέα Μοίραλη που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κίνα πήρε ο Σπύρος Αχλαδιώτης.