Έρχεται η ψηφιακή κάρτα του αθλητή

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής που μετείχε στη τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη δήλωσε τα εξής:

«Στη τηλεδιάσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μας είπε ότι προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο αθλητισμός. Μας ανέλυσε ότι θα γίνουν προγράμματα που θα αφορούν επιστροφή των παιδικών στους αθλητικούς χώρους με συμμετοχή επώνυμων αθλητών, τη διατροφή, την ποιότητα ζωής, ενώ τα ΑμεΑ θα χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους.

Το «Ζήσε Αθλητικά» θα είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στοχεύει να βάλει το αποτύπωμά του στον αθλητισμό. Για τις εγκαταστάσεις στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, αφού παράδειγμα στο ΕΑΚ Λάρισας τα 400.000 ευρώ από τα 750.000 δίνονται για ενεργειακές ανάγκες. Επίσης θα υπάρξει η ψηφιακή κάρτα του αθλητή ώστε να έχει πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στόχος είναι η ποιότητα ζωής των πολιτών και αυτή έρχεται μέσω του αθλητισμού. Αυτό υλοποιεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με τον οποίο η συνεργασία όλων των διοικήσεων των ΕΑΚ της χώρας είναι απόλυτα αρμονική».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία