Δεύτερη σερί νίκη και… ανάσα για τον Αστέρα Λεοντίου

Ένα σπουδαίο τρίποντο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά κυρίως βαθμολογικούς κατάφερε να σημειώσει η ομάδα του Αστέρα Λεοντίου, καθώς επικράτησε του Παναχαϊκού με 1-0 με το τέρμα του Ραβανού στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για την ομάδα του κ. Νεμουτιάνου δείχνοντας σιγά σιγά θέματα βελτίωσης, καθώς ο Αστέρας έφτασε τους 18 βαθμούς στο φετινό και κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Από την άλλη πλευρά ο Παναχαϊκός με την χθεσινή ήττα βρέθηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δίνει τον δικό του δρόμο για την είσοδο του στην προνομιούχο 5άδα. Στην χθεσινή αναμέτρηση το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Με την μοναδική καλή ευκαιρία να σημειώνεται στο 8′ με το σουτ του Γραμματικόπουλου που μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Παναχαϊκού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Λεοντίου μπήκε πιο δυνατά και στο 47′ ο Μπάλας έπιασε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία ο Γελάσιος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 55′ άλλαξαν οι ισορροπίες της αναμέτρησης καθώς ο Παναχαϊκός θα μείνει με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Μαντζαβίνος θα αντικρύσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για εξύβριση στον Β βοηθό. Η κόκκινη κάρτα “αφύπνισε” τους ποδοσφαιριστές του κ. Μαρκάτου οι οποίοι δύο λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, καθώς ο Τσουμπός νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ α τετ του.

Στο 79′ ο Στασινόπουλος θα εκτελέσει το φάουλ λίγο πιο μπροστά από τον χώρο της μεσαίας γραμμής για να έρθει ο Ραβανός με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 83ο λεπτό ο Αποστόλης Νικολόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση, με ωραία κάθετη μπαλιά θα βγάλει το Στασινόπουλο απέναντι από τον γκολκίπερ, αλλά ο δεύτερος δεν θα μπορέσει να τον κερδίσει.

Στο 85′ ο Κατσούρης θα ανατρέψει τον Καμπέρο εντός περιοχής με τον Διαιτητή να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπυρόπουλος με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει σε κόρνερ και να “χαρίζει” μία σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

Συνθέσεις:

Παναχαϊκός (Β. Μαρκάτος): Καραμπούλας, Μπάδας (90′ Βελέντζας), Μαντζαβίνος, Σταύρακας, Σπυρόπουλος, Πόγκας (46′ Θεοδωρακόπουλος), Τσουμπός, Φ. Νικολακόπουλος, Καμπέρος, Δρόσος, Αναγνωστόπουλος (53′ Μπούμπουκας).

Αστέρας Λεοντίου (Ν. Νεμουτιάνος): Παναγόπουλος, Ντουλάι, Π. Νικολόπουλος, Κατσούρης, Ραβανός, Δ. Νικολόπουλος (60′ Κορκόντζηλας), Σκόνδρας, Γραμματικόπουλος (77′ Παναγιωτακόπουλος), Γελάσιος (80′ Απ. Νικολόπουλος), Στασινόπουλος, Μπάλλας.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς