Εθνική ομάδα Μπόουλινγκ: Τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο Στεφανίδη

Το χάλκινο μετάλλιο αποτέλεσε την επιβράβευση της Εθνικής Ανδρών Μπόουλινγκ για την σπουδαία προσπάθειά της στο Ομαδικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας, στην πλέον επιτυχημένη εμφάνιση της χώρας μας στον θεσμό.

Η ελληνική ομάδα (Αναστάσης Εξάρχου, Νίκος Καγιάλογλου, Βαγγέλης Κριζίνης, Γιάννης Ξύδας, Γιώργος Στεφανίδης και Νίκος Σέρελης) δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία, όπου ηττήθηκε , αλλά σε κάθε περίπτωση είχε εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο μέσα από την παρουσία της στην κορυφαία τετράδα του Ομαδικού Ανδρών, καθώς είχε κατακτήσει την 3η θέση μεταξύ 28 χωρών στην προκριματική φάση του αγωνίσματος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Σουηδία, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία με ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η Ελλάδα και η Ολλανδία.

Αυτό είναι το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση, έπειτα από το χάλκινο του Βαγγέλη Κριζίνη στο Ατομικό Ανδρών, αλλά και το συνολικά τέταρτο της χώρας μας στον θεσμό, στοιχείο που μετατρέπει τη φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή στην πιο επιτυχημένη όλων των εποχών για το ελληνικό μπόουλινγκ.