Κάντο όπως πέρυσι…

Παναχαϊκή και Ιωνικός έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές σε επίσημα ματς, αλλά και σε φιλικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας τους. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες επίσημα, ήταν πέρυσι στις 24/9 για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου η ομάδα της Πάτρας επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας.

Η ομάδα της Πάτρας τα βρήκε… σκούρα στη Νεάπολη, αλλά κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Ιωνικού και να πάρει την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στην πρώτη φάση της Παναχαϊκή με τον Μωραΐτη στο 17′. Η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη, κατάφερε να αντιδράσει πριν το τέλος του πρώτου μέρους και στο 40′ ισοφάρισε με τον Μάναλη. Στην επανάληψη όμως, οι Πατρινοί κυριάρχησαν και ήταν ανώτεροι του Ιωνικού πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα της Νίκαιας. Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς, με τον Κυνηγόπουλο να κάνει το 1-2 στο 77′ και να δίνει τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα της Πάτρας, σε ένας ματς με πολύ ένταση και επεισόδια.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Τσιριγώτης (65′ Ντάγκας), Γκοτσούλιας, Κρητικός, Καλλέργης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκούφας, Μάναλης (79′ Σμυρλής), Ιωάννου, Τιεντσέ, Φουρλάνος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Πατρώνης (46′ Μαυριάς), Κολ, Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (81′ Ιντζόγλου), Μωραΐτης (90′ Αντωνακόπουλος).

Τελευταία νίκη στην προϊστορία για το πρωτάθλημα καταγράφεται την περίοδο 1996-1997 όπου η Παναχαϊκή είχε νικήσει τον Ιωνικό στην Αγυιά με 2-1.

Θυμηθείτε τις επίσημες αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 2000 και μετά στην Πάτρα:

06/11/2000 Α΄ Εθνική Παναχαϊκή – Ιωνικός 2-3
27/01/2002 Α΄ Εθνική Παναχαϊκή – Ιωνικός 0-2
19/01/2003 Α΄ Εθνική Παναχαϊκή – Ιωνικός 0-0