Να ξεπεραστεί ο σκόπελος της αδειοδότησης

Μπορεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι θέμα ημερών να υπογραφεί στη Σούπερ Λιγκ 2, η δεύτερη εκκρεμότητα είναι πολύ πιο σοβαρή. Κατά την εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε αδειοδοτήσει τις 10 από τις 12 ομάδες. Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή δεν είχαν πάρει άδεια συμμετοχής, με τις δύο ομάδες να περιμένουν την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να την εξασφαλίσουν.

Ωστόσο, η ΕΕΑ λόγω του lockdown, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και εβδομάδες και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνεδρίαση. Αυτό το γεγονός αποτελεί έναν… πονοκέφαλο για τη διοργανώτρια, καθώς ίσως θα αναγκαστεί να αναβάλει τους αγώνες της Δόξας Δράμας και της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην ΠΑΕ περιμένουν μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Πατρινή ομάδα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι τυπικό και όπως διαρρέει από το νομικό επιτελείο των «κοκκινόμαυρων» στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει συνεδρίαση, ώστε να χορηγήσει πιστοποιητικό και να παίξει κανονικά η Παναχαϊκή με τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα.

Άλλωστε και η Σούπερ Λίγκ 2 αναμένεται να πιέσει για να υπάρξει συνεδρίαση, αφού τώρα δεν θα υπάρχουν εύκολα εμβόλιμες αγωνιστικές και η εκτίμηση είναι ότι το ματς θα γίνει κανονικά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για να ξεκινήσει χωρίς άλλα προβλήματα το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της Ελλάδας.