Οι ειδήσεις που βγήκαν από τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαϊας

Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από τα μέλη της ΕΠΣ Αχαϊας αλλά και του Συνδέσμου Διαιτητών, εν όψει των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαϊας.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας Άγγελος Δανιήλ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπάρχει απινιδωτής σε γηπεδούχο ομάδα, δεν θα διεξάγεται ο αγώνας, με την γηπεδούχο ομάδα να χάνει το παιχνίδι με 0-3, το οποίο και θα το κερδίζει η αντίπαλος.

Επίσης ανέφερε ότι οποία ομάδα έχει οφειλή από τις προηγούμενες σεζόν, θα πρέπει να την εξοφλήσει 5 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν δεν έχει εξοφλήσει το χρέος, δεν θα ορίζεται διαιτητής στους αγώνες της και φυσικά θα χάνει το παιχνίδι με 3-0.

Ακόμα τονίστηκε ιδιαίτερα ότι όποιες ομάδες επιλέγουν να παίζουν βράδυ με προβολείς, το κόστος για αυτές θα είναι στα 80 ευρώ.

Ακόμα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαϊας, ότι αρκετές ομάδες θα αναγκαστούν να πάνε και σε άλλα γήπεδα να αγωνιστούν ως γηπεδούχοι, αφού τα γήπεδα είναι πιεσμένα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στο Σαραβάλι, στο οποίο βρίσκονται 7 ομάδες.

Η πιο πρωτοποριακή πάντως ενέργεια που θα ισχύσει από φέτος, θα είναι το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, αφού η ΕΠΣ Αχαϊας έχει έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ και σε κάθε αγώνα στην Α’ ΕΠΣΑ, τα φύλλα αγώνος θα βγαίνουν ηλεκτρονικά. Οι ομάδες στον διαιτητή θα δίνουν μόνο τα δελτία των παικτών. Το φύλλο αγώνος θα κοινοποιείται στην Ένωση και θα μπορούν να το πάρουν από εκεί.

Τέλος από την πλευρά του Συνδέσμου Διαιτητών, αναφέρθηκε από τον κ. Παπαντωνόπουλο, ότι υπάρχει θέμα και με τους ορισμούς των διαιτητών και δεν θα είναι εφικτό να μπορούν να παίζουν Σάββατο όλες οι ομάδες, με κάποιες να χρειαστεί να αγωνιστούν την Κυριακή.