Ο X. Παρασκευόπουλος με την Εθνική Εφήβων στη Σερβία!

Ανακοινώθηκε από την Ε.Ο.Κ. η αποστολή της Εθνικής Εφήβων που αναχώρησε με τελικό προορισμό τη Νις της Σερβίας, όπου 22-30 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, με τον Χάρη Παρασκευόπουλο της Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας να είναι στη δωδεκάδα, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον 4ο Όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία (22/7, 18.00), την Ισπανία (23/7, 20.30) και την Δανία (24/7, 15.30). Όλα τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Εκτός του Χάρη την αποστολή της Εθνικής συγκροτούν οι Λυκ. Βασιλαντωνάκης, Γ. Μαραγκουδάκης, Στρ. Καλλιοντζής, Αλ. Καμπερίδης, Ν. Χιτικούδης, Μιχ. Σπρίντζιος, Αλ. Σαμοντούροβ, Ν. Αβδάλας, Λ. Λιοτόπουλος, Βεν. Αμπόσι και Γ. Κομνιανίδης.

Ο γεννημένος την 3η Ιανουαρίου 2005 στην Πάτρα, ύψους 1.98, νεαρός αθλητής αγωνίζεται ως point guard και προέρχεται από την Ακαδημία του Α.Ο. Γλαύκου, μητρικού σωματείου της Ένωσης. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα της Ακαδημίας του Γλαύκου, αλλά και στη Γ΄ Εθνική με την Ανδρική ομάδα και στη θυγατρική ομάδα της Ένωσης, τους Νέους Γλαύκου. Επίσης έχει αγωνιστεί με την Εθνική Παμπαίδων (U14) το 2019, ενώ “έχασε” την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Παίδων (U16) το 2021, λόγω τραυματισμού.

Την φετινή χρονιά 2022-23 αγωνίστηκε με υποσχετική στον Προμηθέα Πάτρας, φτάνοντας με την Εφηβική ομάδα στην 8άδα του Rising Stars και την 5η θέση του Πανελλήνιου Εφήβων, ενώ, παράλληλα, αγωνίστηκε και στην θυγατρική ομάδα του Προμηθέα, τον Προμηθέα 2014, κατακτώντας την 6η θέση στον Α΄ Όμιλο της Γ΄ Εθνικής.