Πήρε το ντέρμπι, έφτασε στην 2η θέση και συνεχίζει αήττητος

Μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην Θύελλα Πατρών πέτυχε ο Πανμοβριακός Ριόλου στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής για τον α’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας, αναγκάζοντας τους “κυανόλευκους” στην δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα και φτάνοντας τους στην 2η θέση της βαθμολογίας, όπου πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 38 βαθμούς.

Ο Πανμοβριακός που συνεχίζει να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, βρίσκεται πλέον μαζί με την Θύελλα Πατρών, μια ανάσα πλέον από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, ο οποίος εκμεταλλευτηκε την ήττα των “κυανόλευκων” και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 39 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη επικίνδυνη στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 3′ λεπτό με το αδύναμο σούτ του Κουλούρη να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαρδάκη, με την Θύελλα Πατρών να απαντάει στο 20′ λεπτό με το σούτ του Σκεπετάρη να μπλοκάρει σταθερά ο Π. Κυριακόπουλος.

Στο 25′ λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι αμυντικού των γηπεδούχων, με τον Ανδριανό να είναι κοντά στην φάση και να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ στο 31′ λεπτό ο Θανόπουλος εκτέλεσε μακρινό φάουλ, ο Σκεπετάρης πήρε την κεφαλιά, με τον Κυριακόπουλο να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Στο 39′ λεπτό είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Θ. Παπουτσή, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρουμπάτος έπιασε το γυριστό σουτ, αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Μπαρδάκη.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Πανμοβριακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ρουμπάτος “τσίμπησε” την μπάλα και ανατράπηκε, με τον Τσιρίκο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Ριόλου.

Με την έναρξη του β’ μέρους, η Θύελλα φωνάζει έντονα για αντικανονικό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Σκεπετάρη, με τον Ανδριανό να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Θύελλα έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο στο 55′ λεπτό, όταν σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Θανόπουλος ανέτρεψε στα πλάγια τον Λιάκο και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κ. Ανδριανό.

Στο 65′ λεπτό ο Ρουμπάτος έπιασε καταπληκτικό σουτ, αλλά σπουδαία ήταν και η επέμβαση του Κ. Μπαρδάκη, με την Θύελλα να απαντάει στο 85′ λεπτό, όταν στην παράλληλη μπαλιά του Σκεπετάρη, ο Κούρτης πλάσαρε αλλά νικήθηκε με τα πόδια από τον Κυριακόπουλο, σε μια τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 89′ λεπτό ο Κουλούρης είχε την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το πλασέ του μέσα από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ.

Πανμοβριακός Ριόλου (Θ. Παπουτσής) : Π. Κυριακόπουλος, Βλάχος, Δ. Κυριακόπουλος, Κοκκίνης, Φραγκούλιας, Καρακάσης, Λιάκος (88′ Κάτσενος), Παναγόπουλος (69′ Παπαδάτος), Ρουμπάτος, Κουλούρης, Τσιρίκος

Θύελλα Πατρών (Β. Καραβίας-Θ. Νικολακόπουλος) : Μπαρδάκης, Κωνσταντινίδης, Μιχαλόπουλος (75′ Κούρτης), Θανόπουλος, Κατριβέσης, Θ. Βλασόπουλος, Ν. Βλασόπουλος, Κουτσαντώνης (75′ Αδαμόπουλος), Ντίνος (84′ Σταυρόπουλος), Σκεπετάρης, Σκουμής (54′ Αγουρίδης)