Πήρε το ντέρμπι το Ζαβλάνι, έντονα τα παράπονα της Φλόγας

Το Ζαβλάνι ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την Φλόγα Κάτω Καστριτσίου, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος του β’ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας, με την οποία έκλεισε και ο α’ γύρος της κανονικής περιόδου.

Οι «κόκκινοι» του Ανδρέα Σέρρου πήραν την νίκη με 3-1, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον επιθετικό τους Αντώνη Χότζα, ο οποίος σημείωσε χατ-τρίκ.

Αντίθετα η ομάδα του Σπύρου Βουκελάτου έχει πολλά παράπονα για τα δύο τελευταία τέρματα του Ζαβλανίου και ιδιαίτερα από τον επόπτη Τσούρα, αφού ισχυρίζεται ότι προήλθαν από θέση οφσαιντ.

Στο 10’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για μαρκάρισμα του Ξυπολιά επάνω στον Ζαφειρόπουλο, με τον διαιτητή Κονιδάρη να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το Ζαβλάνι απείλησε στο 15’ λεπτό με την κεφαλιά του Γραμματικόπουλου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 25’ λεπτό το καλό σουτ του Κούντα μπλόκαρε ο Κατσίκης.

Στο 30’ λεπτό ο Ζαφειρόπουλος έπιασε το σούτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 33’ λεπτό ο Αγοράκης πρόλαβε τον Μαυρομμάτη πριν γίνει απειλητικός.

Στο 41’ λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από την καταπληκτική μπαλιά του Κ. Γραμματικόπουλου, ο Χότζα βρέθηκε απέναντι από τον Κατσίκη και με πλασέ σημείωσε το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, το Ζαβλάνι μπήκε δυναμικά για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 53’ με τον Κωστόπουλο, ο οποίος σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κατσίκη.

Λίγα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή, όταν ο Μπισμπίκης από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια, σέντραρε προς την περιοχή αλλά κανείς δεν κατάφερε να βρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61’ λεπτό, η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου κέρδισε φάουλ επάνω στην  γραμμή της μεγάλης περιοχής, με τον Τσάμη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ευθύβολο σούτ να περνάει την μπάλα από το τείχος και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Για ένα δεκάλεπτο η ομάδα του Σπύρου Βουκελάτου ήταν καλύτερη και απείλησε για την ολική ανατροπή, με καλύτερη στιγμή του αδύναμο πλασέ του Ζαφειρόπουλου από καλή θέση, που μπλόκαρε εύκολα ο Αγοράκης.

Στο 73’ λεπτό το Ζαβλάνι είχε μεγάλη στιγμή σε πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Κωστόπουλου και εντυπωσιακή απέκρουση του Κατσίκη σε κόρνερ, για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου έγιναν τα πάντα και άναψαν τα αίματα στον αγώνα.

Στο 83’ λεπτό ο Μπακούρος πάσαρε κάθετα για τον Χότζα, ο οποίος πέρασε και τον Κατσίκη και σκόραρε για το 2-1, με τους ποδοσφαιριστές της Φλόγας να διαμαρτύρονται έντονα προς τον επόπτη Θ. Τσούρα για οφσάιντ, με το τέρμα να μετράει κανονικά. Στις διαμαρτυρίες αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Γ. Κουτσουμπελίτης.

Και φτάνουμε στο 87’ λεπτό όπου σε διώξιμο των ποδοσφαιριστών του Ζαβλανίου από την άμυνα τους, η μπάλα έφτασε και πάλι στον εντελώς αμαρκάριστο στο κέντρο του γηπέδου Χότζα, ο οποίος προχώρησε προς την περιοχή και πλάσαρε για το 3-1, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν μπροστά από την σέντρα και σε θέση οφσαίντ.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του επόπτη και του διαιτητή Κονιδάρη, το τέρμα των γηπεδούχων μέτρησε κανονικά και το Ζαβλάνι πήρε μια σπουδαία νίκη με 3-1, που το φέρνει στους 18 βαθμούς, αφήνοντας την Φλόγα Κάτω Καστριτσίου στους 13 βαθμούς.

ΑΠΣ Ζαβλάνι (Α. Σέρρος) : Αγοράκης, Τόλης, Καρπάνος, Ξυπολιάς, Ζησιμόπουλος, Μπακούρος, Μπισμπίκης (63’ Χριστόπουλος), Κούντας, Χότζα, Γραμματικόπουλος (73’ Παπασπυρόπουλος), Κωστόπουλος

Φλόγα Κάτω Καστριτσίου (Σπ. Βουκελάτος) : Κατσίκης, Τσάμης, Βιτωράτος (73’ Βογιατζής), Χαϊδας, Ν. Παπαδόπουλος (53’ Π. Παπαδόπουλος), Γ. Κουτσουμπελίτης, Μαυρομμάτης, Μπαντούνας, Παρασκευόπουλος (53’ Ρήγας), Ζαφειρόπουλος, Β. Κουτσουμπελίτης