Σπουδαία πρόκριση στους «16» για τον Ολυμπιακό με υπογραφή ενός Καλαβρυτινού!

Φωτογραφία: EUROKINISSI SPORTS

Συγκλονιστικός Ολυμπιακός, απέκλεισε τη μεγάλη Ίντερ και βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Τα παλικάρια του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κοίταξαν στα μάτια το ιταλικό μεγαθήριο και το πέταξαν εκτός του UEFA Youth League, επικρατώντας με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια). Στους “ερυθρόλευκους” αγωνίζεται ο Καλαβρυτινός, Αντώνης Παπακανέλος.

Μπορεί να έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 73ο λεπτό, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη στα πέναλτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρουσία οπαδών του. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι Πειραιώτες προκρίνονται στη 16άδα φάση. Μάλιστα τα κατάφεραν θέτοντας εκτός διοργάνωσης μια εξαιρετική ομάδα. Μοιραίος για την ιταλική ομάδα ήταν ο Κότσι ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Καλαβρυτινος, Αντώνης Παπακανέλος είναι o τελευταίος αυτής της ποιοτικής και πολύ υποσχόμενης αλυσίδας, αποτελώντας άκρως χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αποτελεί τον αναντικατάστατο επιτελικό μέσο, το “δεκάρι” της Κ19 του Ολυμπιακού, ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις του την τελευταία διετία (36 παιχνίδια, 9 γκολ, 4 ασίστ) και δικαιώνοντας με την πρόοδο του και τις προσδοκίες που από πολύ νωρίτερα – από την πρώτη ουσιαστικά στιγμή που εμφανίστηκε στο παλκοσένικο του Ρέντη – δημιουργήθηκαν για το “δεκάρι” των φυτωριακών τμημάτων των “ερυθρόλευκων”.

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα πληροφορηθεί τον επόμενο αντίπαλό του για τη φάση των “16”, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση.

Συνθέσεις:

Oλυμπιακός (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (88′ Τανούλης), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (84′ Ντάμα), Πνευμονίδης (79′ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος, Θ. Κωστούλας.

Ίντερ (Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Στάντε, Στάμπιλε (62′ Αλεξίου), Κότσι, Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Μπέρενμπρουχ (86′ Ντε Πιέρι), Καμάτε (70′ Μοσκόνι), Σαρ, Κιέτο (62′ Οβόσου).