“Τεσσάρα” κορυφής για τον Πυρσό

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Γ’ κατηγορίας του 1ου ομίλου ο Πυρσός επικράτησε εκτός έδρας της Προοδευτικής Πατρών με 4-2 στο γήπεδο των Προσφυγικών.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Νίκου Αθανασακόπουλου βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς και στο +2 από την Δάφνη Πατρών και το Βασιλικό.

Από την άλλη πλευρά η Προοδευτική παρέμεινε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς και στο -2 από την προνομιούχο 5αδα.

Η ομάδα του Νίκου Αθανασακόπουλου μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό ο Σαγκτάμι-Γκότσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά,αλλά την κεφαλιά του Άγγελου Σκούτα εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Γιαννόπουλος.

Στο 7′ ο Άγγελος Σκούτας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση της Προοδευτικής ήταν άμεση και στο 18′ ο Γκόλφης βρέθηκε τετ α τετ ύστερα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 40′ το σουτ του Κ.Μαχμούντ εντός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Προοδευτική σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί και να κάνει την ολική ανατροπή.

Αρχικά στο 43′ το σουτ του Χαβάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Παντζόγλου.

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκόλφης βρέθηκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Παντζόγλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 75′ ο Παναγιώτης Μαχμούντ έκανε το σουτ από τα δεξιά,η μπάλα στρώθηκε στον Γιώργο Σκούτα και αυτός με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78′ ο Βιολιτζής με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο επόμενο λεπτό ο Φράγκος έκανε το σουτ ο Γιαννόπουλος απέκρουσε με γροθιές,η άμυνα της Προοδευτικής αδράνησε και εξ επαφής ξανά ο Γιώργος Σκούτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

Τέλος στο 83′ ο Κυριάκος Μαχμούντ με εξαιρετική ατομική ενέργεια καθώς πέρασε όλη την άμυνα της Προοδευτικής, έστειλε την μπάλα σε κενή εστία για το τελικό 2-4.

Συνθέσεις:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Θοδωρής Τσιάμης) : Λ.Γιαννόπουλος, Τσάκωνας, Ρουγκάλας, Κούζιος (49′ Γεωρ.Γιαννόπουλος), Πουρνατζής (73′ Οικονομόπουλος), Γκιόκα (83′ Βορύλλας), Βιολιτζής, Νικόλας, Γκόλφης (83′ Αγραπίδης), Χαβάνης (83′ Νικολόπουλος), Θεοδωσόπουλος.

ΠΥΡΣΟΣ (Νίκος Αθανασακόπουλος) : Παντζόγλου, Λόης (46′ Π.Μαχμούντ), Ακτύπης (30′ Μαρουλάς), Αλεξόπουλος, Αθανασόπουλος, Γεωρ.Σκούτας, Κ.Μαχμούντ (87′ Τσούρας), Χαλιλόπουλος (73′ Καρβελάς), Αγγ.Σκούτας, Σαγκτάμι-Γκότσης, Φράγκος.

Επιμέλεια : Βύρωνας Ξυπολιάς