Το σκεπτικό της ΕΠΣ Αχαΐας για τον ορισμό των ματς σε κοινή ώρα

Το ματς Άρης Πατρών – Κεραυνός Αγίου Βασιλείου παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει κριθεί ακόμα η 2η θέση στον Β’ Όμιλο της Α’ Κατηγορίας, και αυτός είναι ο λόγος που η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ έκρινε ότι έπρεπε να διεξαχθεί την ίδια ώρα (Σάββατο 4.00 μ.μ.) με τα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.

Εξηγούμε γιατί. Ναι μεν Άρης και Κεραυνός έχουν εξασφαλίσει θέση στην 4άδα, ωστόσο ο Κεραυνός δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την 2η θέση η οποία δίνει το πλεονέκτημα ενός παιχνιδιού παραπάνω στην έδρα του στα πλέι-οφς.

Θυμίζουμε, ότι η προκήρυξη προβλέπει 4 παιχνίδια εντός και 3 παιχνίδια εκτός έδρας για τα σωματεία που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε Ομίλου και το αντίστροφο για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3η και 4η.

Σε περίπτωση που το ματς Νίκη Προαστείου – Πάτραι λήξει ισόπαλο, τότε το Πάτραι θα φθάσει τους 44 βαθμούς στην βαθμολογία, όσους έχει και ο Κεραυνός, με το Πάτραι να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Προσέξτε τώρα μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Ο Άρης έχει 52 βαθμούς, το οποίο «μεταφράζεται» σε 17,33 βαθμούς μπόνους. Συνεπώς ο Άρης είτε με ισοπαλία, είτε με νίκη στο ματς με τον Κεραυνό, κερδίζει έναν ακόμα μπόνους, φθάνοντας τους 18 βαθμούς μπόνους.

Η ισοπαλία σε αυτή την περίπτωση «βολεύει» και τον Κεραυνό, ώστε να φθάσει τους 45. Γι’αυτό τον λόγο επιβάλλεται να γίνουν τα ματς την ίδια ώρα. Και κάτι ακόμα.

Δεν θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι Άρης – Κεραυνός στο γήπεδο «Κάνιστρας» καθώς είναι η έδρα του Κεραυνού. Ετσι, ήταν μονόδρομος η αλλαγή της έδρας στο παιχνίδι Εθνικός – Αιγείρα / Ακράτα, το οποίο θα γίνει στο «Κάνιστρας» και όχι στα Προσφυγικά, ώστε να υπάρχει κοινή ώρα έναρξης.