Έτσι θα ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

Το απόρρητο σχέδιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με το μέλλον των διοργανώσεων στις τοπικές Ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές από το πάρκο Γουδί που δεν μας αρνήθηκαν τις πληροφορίες, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εντολή στην νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας να επεξεργαστεί  τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα!

Προφανώς και η διαδικασία δεν θα είναι τόσο απλή ούτε αναίμακτη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτών που σχεδιάζουν το fast track μοντέλο   λόγω της πανδημίας αρχικά θα δοθεί εντολή στις Ενώσεις να «δώσουν» το συντομότερο στην Ομοσπονδία τους πρωταθλητές για τα πρωταθλήματα της Γ εθνικής!

Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις η κατάσταση στα τοπικά πρωταθλήματα έχουν ξεκαθαρίσει ,ενώ σε κάποιες υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες. Ως επί των πλείστων εάν και εφόσον χρειαστεί να γίνουν κάποιες λίγες αγωνιστικές ( 2-3) για να υπάρξει ολοκλήρωση αυτό θα γίνει με ευθύνη των Ενώσεων!

Από εκεί και πέρα το μπαλάκι θα πέσει στις ίδιες τις Ενώσεις έτσι ώστε να «μαγειρέψουν» ενόψει της νέας χρονιάς σύμφωνα με εκτιμήσεις, την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με γνώμονα τις λιγότερο δυνατές αδικίες στους πίνακες. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως  οι αλλαγές που θα προχωρήσουν οι κατά τόπου Ενώσεις θα είναι μόνο προς τα επάνω!

Δηλαδή να ανεβάσουν περισσότερες ομάδες προς τα επάνω στις κατηγορίες ,έστω και αν χρειαστεί να δημιουργήσουν νέους ομίλους. Κάπως έτσι οι φωνές από αντιδράσεις θα μειωθούν στο ελάχιστο.

Οι σκέψεις της νομικής υπηρεσίας λύνουν τον Γόρδιο δεσμό ,καθώς με τις καλύτερες προβλέψεις έστω και αν υποθέσουμε πως το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ξεκινά η επιστροφή, θα χρειαστεί 10 με 15 ημέρες για να προετοιμαστούν οι ομάδες . Πράγμα αρκετά δύσκολο για να γίνει εξ ολοκλήρου νέος προγραμματισμός στα τοπικά πρωταθλήματα ,όπου εκκρεμούν αρκετές αγωνιστικές .

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως  1 Ιουλίου ξεκινά η νέα μεταγραφική περίοδος! Όπως επίσης πως το 90% των ερασιτεχνικών ομάδων είναι ήδη αδιάφορες αγωνιστικά και βαθμολογικά , και σε κάθε περίπτωση οι παράγοντες θα μπορούσαν μέσα από αυτήν την άτυχη κατά τα άλλα συγκυρία να εξοικονομήσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ τα οποία θα είναι ένας μικρός κουμπαράς για την νέα χρονιά!

Εν αναμονή λοιπόν των οδηγιών από την νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας που θα αποτελέσει το πράσινο φως στις Ενώσεις που ήδη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…!

Πηγή: pamebala.gr